אשמח לקבל הסבר על נושא העירוב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 17:21 כה בשבט התשפד

שאלה

מהו הכוונה שמדברים על עירוב שמאפשר

להזיז דברים בשבת, מחוץ לבית.

כמו סירים וכדומה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בשבת יש ארבע רשויות ואסור להוציא מרשות לרשות, יש רשות היחיד, רשות הרבים, כרמלית ומקום פטור. הבית הוא רשות היחיד החוץ הוא או כרמלית (רוב הפעמים) או רשות הרבים. (כרמלית היא לא ממש רשות הרבים, לא מתקיימים בה כל תנאי רשות הרבים) לכן אסור להוציא מהבית החוצה, לצורך זה יש ערוב שהוא מאגד בתוכו את הבית והחצר לאחד ואז אפשר להוציא ממקום למקום.

היום בכל הערים הגדולות יש ערוב ואין בעיה להוציא מהבית החוצה. אמנם יש שחלקו והחמירו גם שלא להוציא גם במקום שיש ערוב, אבל העולם בגדול מקל בערוב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ