משיח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/24 14:31 ז בשבט התשפד

שאלה

בעזרת ה׳

יש לי שאלה לפי דברי הרב מנשה אמון משיח בן יוסף הוא הרב דב קוק בן שושנה במאה אחוז האם זה באמת נכון ועוד שאלה האם יכול להיות שהגאולה תבוא השנה בפסח בהמשך לקודים בתורה שראיתי עם הרב מתתיהו גלזרסון

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המשיח יכול להגיע היום וגם מחר, וגם בפסח, שבועות וט' באב. אין לנו ידיעה אימתי יבוא ומי שאומר שיודע מתי יבוא המשיח הוא ממחשבי קיצין שמעשיהם גרועים. בכל יום שיבוא. כדי שאדם יהיה משיח הוא צריך להיות מנהיג של כלל ישראל ונלחם מלחמות ד', כמו דוד המלך שהיה שר צבא וראש סנהדרין. אבל מי שאיננו יוצא ובא לפני בני ישראל איננו יכול להיות משיח.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ