צניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/24 14:20 ז בשבט התשפד

שאלה

לק"י

שלום יש לי שאלה,

אני דתייה מבית דתי ואני מנסה יותר להתחזק וללכת עם חצאיות שהם מתחת לברך..

ולצערי אני לא מוצאת בגדים שהם צנועים או שאני ממש לא אוהבת, אז אני לא קונה ..

וכשיש בגדים שהם צנועים ומכבדים ושאני אוהבת אז הם יקרים לי ואני לא יכולה לממן אותם..

אני רואה ושומעת שיעורי תורה שהרבנים אומרים לפעמים שאם יש חצאית או בגד שמכבד וצנוע אז כן להשקיע את הכסף ולקנות אותו..

אבל מה אם אני לא יכולה כרגע כלכלית להוציא סכום כזה ואין מי שיעזור לי כרגע עם זה,

מה אני אמורה לעשות?

בנוסף, יש את האתר 'shein' ובתחילת המלחמה הם מכרו דגל פלסטין ואחר כך מחקו זאת בטענה שזה שקר.. האם זה נכון ובסדר לקנות מהם בידיעה שהם לא באמת תומכי ישראל למרות שאני יכולה למצוא מהם בגדים צנועים במחיר שהוא עוד יחסית נוח לי?

תודה ויום טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שיש להשתדל לקנות חצאיות הלכתיות, אבל אם הדבר קשה יש להתחיל לאט לאט, תחילה אחת ואח"כ עוד אחת, עד שכל הבגדים יהיו מתאימים להלכה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ