אני לא מבין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/01/24 22:17 כה בטבת התשפד

שאלה

אני לא מבין יש בעיה בספר איוב מצד אחד אלוהים אומר לאליפז הזה ולזה שהיה איתו שהם כמו חנפנים אבל מצד אחד איוב גם נחשב לחנפן כי אלוהים בסוף נתן לו פרס איוב לא עשה את בחינם זה כמו בן אדם שעושה מצוות כדי להגיע לגן עדן?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

איוב מבטא את אמונתו בכנות.

הרעים שלו לא מדברים בכנות, הם אומרים דברי חנופה כדי לא להסתבך.

בסוף הקב"ה מודיע שהוא מעדיף דברים קשים של אדם ישר כמו איוב, ולא דברי חנופה של הרעים.

גמול ב-"גן עדן" לא נזכר ולא נרמז בספר.