חצי פאה + חצי כיסוי ראש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/24 14:01 כו בטבת התשפד

שאלה

שלום לרב,

אני אישה ספרדייה שכרגע לובשת כיסוי ראש מלא (מטפחת).

קשה לי נורא עם הנושא של כיסוי ראש כבר מתחילת הנישואין אך לאחרונה הקושי התגבר.

אני לא אוהבת איך שאני נראת וזה מוביל לתסכול וחוסר חשק בהתאגנות של יציאה מהבית.

רציתי לדעת - האם קיים היתר הלכתי כלשהו לאישה ספרדייה לשים חצי כיסוי ראש כאשר השיער הגלוי מאחור הוא שיער מפיאה?

אשמח למקורות,

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נושא פאה נכרית כתבו השו"ע (עה, ב) וכתב שיש להתיר פאה נכרית. אמנם היו שחלקו עליו על הכף החיים כתב שכן יש לפסוק שמותר ללכת בפאה נכרית, וידוע שכך פסק גם הרב קאפח ועוד רבים מגדולי הספרדים ונשות רבנים ספרדים הלכו עם פאה. כפי שכתבתי היו שחלקו על כך וסברו שאין להתיר פאה נכרית אבל להלכה אפשר לסמוך על המתירים ובייחוד שהדבר קשה לאשה. בכו"א בנידון שלך אם רוב הראש והשער מכוסה ורק מעט מהשערות היוצאות למטה יהיו בפאה בודאי שאפשר להקל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ