שם לבת שתיוולד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/24 02:03 כו בטבת התשפד

שאלה

היי, בעזרת ה עומדת להיוולד לנו בת ראשונה , אני מאוד אוהבת את השם אריאה ומדפדוף פה לא הצלחתי להבין למה השם לא מומלץ, אשמח להבהרה ואם יש שמות ממומלצים אשר דומים אשמח לשמוע

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יהי רצון שהלידה תעבור בקלות ושמחה בזמן הראוי לה.

באופן כללי כדאי להצמיד את קריאת השם ללידה, וכידוע הלידה זה מאורע גדול וחשוב, בייחוד לידה ראשונה, על המלצתי תמיד לחכות לאזור הלידה, פעמים צריך להודות לקב"ה שהלידה עברה בקלות, ופעמים על הזריזות ויש כל כך הרבה דברים, כך שבחירת שם עדיף שתעשה לאחר הלידה.

לעניין השם הספציפי ששאלת, נראה שאין בו ביטוי לדבר או שם מפורסם ולכן לא רצו שם זה ומחפשים שם אחר שיש לו משמעות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחימכון התורה והארץ