המתת חסד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/01/24 00:37 כד בטבת התשפד

שאלה

שלום רב יש לי כלבה שהיא קרובה לגיל 14 לפני שנתיים אישתי ילדה תאומים ילדים ראשונים הכלבה לקחה את זה קשה שהיחס יותר מופנה לטיפוח בילדים והתחיל אצלה בעייה בעור בשם דמודקס טפיל עור במשך שנה וחצי עשינו את כל מה שהמליץ הוטרינר זריקות שטיפות כדורים ודבר לא עזר הלכתי לוטרינר נוסף שאמר שבגלל גילה זה לא יעבור לה ושאני אשקול אם אני רוצה להמשיך טיפולים אבל לא בטוח שהם יעזרו

מכוון שיש לי תינוקות בבית ועברתי לדירה קטנה יותר נאלצתי לקנות לכלבה מלונה מכוון שהיא מנשירה הרבה שערות ויוצא לה מהעור קילופים שחורים הכלבה כל הזמן מוציאה ריח רע מהגוף והשכנים מתלוננים על הריח וזה עושה לי בעיות

האם במקרה כזה מותר לעשות המתת חסד

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ממכתבך ניכר היחס החם שלך לכלבה. מבחינה הלכתית אין איסור צער בע"ח בהריגת הבהמה, רק לייסר אותה אסור, ולכן יש להשתדל לעשות לה את המיתה הקלה והמהירה ביותר, ואז בודאי שאין צער בע"ח.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ