בר מצווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/01/24 00:44 כד בטבת התשפד

שאלה

בעזרת השם.הנכד שלי יחגוג בר מצווה בי"ג בתשרי.מאחר ויום זה יהייה ביום שלישי יום לפני ערב סוכות,ובחג הסוכות לא ניתן להניח תפילין.האם אפשרי לעשות בר מצווה ביום יום לפני ביום שני על מנת לעשות גם עליה לתורה וגם הנחת תפילין?תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בימינו לא עולים לתורה עד יג שנה מלאים. כך שביום יג תשרי יניח תפילין ויעשו סעודה לרגל הבר מצווה, לאחר מכן גם יקרא בתורה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ.