הנחה ראשונה לילד בר מצווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/01/24 14:31 כא בטבת התשפד

שאלה

שלום לרב,

בני יחגוג בעז"ה את בר המצווה שלו עוד כחודש וחצי. עוד שבועיים הבן יתחיל להניח את התפילין, כחודש לפני בר המצוה .

אשמח לקבל תשובה לשאלות הבאות (אנחנו אשכנזים) :

* האם הילד יכול להניח תפילין עוד קודם על מנת להתרגל ולהתאמן? האם במהלך הנחות אלו צריך לברך או שיכול להניח ללא ברכה?

* במהלך ההנחה הראשונה (חודש לפני הבר מצווה) האם על הילד לברך שהחיינו? אם כן, מתי מברך?

* במהלך התפילה, בהנחה הראשונה, האם אומרים תחנון בתפילה או שארוע זה פוטר מתחנון? (אנחנו עושים תפילה משפחתית ולאחריה אירוע קטן)

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

בשעה טובה ומוצלחת.

יהי רצון שתהיה כניסתו לעול מצוות ביראה, באהבה ובשמחה.

הוא רשאי להניח ולהתאמן. הוא יכול לברך, בשל העובדה שהוא רשאי להניח תפילין כבר עכשיו.

לא נהוג שמברכים שהחיינו בהנחה הראשונה, אבל אפשר.

אין דין של אי אמירת תחנון בהקשר זה.

כל טוב ושמחה גדולה