זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/01/24 23:15 כב בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני דתיה נמצאת בתחילת מערכת יחסים עם מישהו גם שומר תורה ומצוות, אבל הוא קיים יחסים לפני חתונה וזה דבר שמאוד מפריע לי. אשמח לדעת, האם החטא של גבר שקיים יחסים לפני חתונה, חמור יותר משל אישה שתנהג כך? ואיך הוא יוכל לכפר על זה? ומה העונש שלו?

תודה ויום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני יודע פרטים על מה שהיה, האם עם יהודיות או נוכריות, יש חלוקי דינים והגדרות, אבל בודאי שיש דרכי תשובה. הצעד הראשון על כך הוא הכרת החטא (לדעת מהי חומרת הדבר) לאחר הכרת החטא יש שלב הוידוי על המעשה, אבל לא וידוי סתמי אלא עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא יחזור לזה החטא. קבלה לעתיד שלא יעשה כן. לכן שאלת העונשים איננה צריכה להטריד אותך, אלא השאלה האם הוא מכיר בחומרת הדברים והאם הוא מוכל לקבל על עצמו לשמור ולהתנהג בצניעות וכהלכה ביחסים בינכם. כגון: בימים האסורים שזה דבר לא קל לעמוד בכך. על כן עיקר הנקודה היא לבדוק עד כמה יצרו תקף עליו האם הוא אמנם שב בתשובה שלמה ואמיתית.

שלוום וברכת ד'

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ