האם מותר לשמוע שירים המכילים קונטקסט לנצרות?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/01/24 23:32 כב בטבת התשפד

שאלה

שלום לרב,

האם מותר לשמוע שירים שכוונתם שירים נוצריים?

אפרט - ישנו שיר שיחד עם האווירה המוזיקלית שלו, נאמרים המשפטים הבאים:

We sing To You Holy God, our God, We sing to You Chirst.

Have mercy on us.

(

" type="video/youtube" />

)

יש לציין כי אני לא נהנה מהשיר דווקא מתוך ההקשר הדתי שלו, אלא דווקא מתוך האווירה המוזקלית שנשמעת כמו אופרה ואווירת רוגע.

אגב, בדיעבד, גם לאחר שאני כבר מבין את המילים הנאמרים בקטע, אני אצלי כוונה כלל לישו או אדם כזה או אחר.

אם ויש בעיה מאחר ואני מבין את התוכן, האם יש בעיה בקטעים שבוודאות איני מבין על מה מדובר (מאחר ואין פירוט של הטקסט בסרטון)?

לדוגמא:

" type="video/youtube" />

תודה מראש ושבוע טוב :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לשמוע שירי נצרות. אפילו שאדם לא נהנה מההקשר הדתי, אלא מספיקה אוירת הדברים שהם נקלטים בנפש האדם. כשם שאסרו להשמיע לתנוק שירי עגבים שזה בונה לו בנפש דברים רעים. ק"ו שהנצרות שהיא כולה שקר ורמיה אין להקשיב למוזיקה הזאת ואפילו שאינך מתייחס למילים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ