זיווג ואמונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/01/24 06:47 כד בטבת התשפד

שאלה

אני בת 24, דתיה לאומית מיישוב בשומרון

נמצאת בשלב בחיים בו אני מחפשת את השידוך שלי

לא מזמן יצאתי עם מישהו, בן 26, היה לנו קשר מאד טוב, והכל הסתדר חוץ מרמה הדתית

הוא חוזר בתשובה ויותר חזק ממני, בהרבה תחומים,

ואחד הדברים שהכי הפריעו לי זה שהשאיפה שלו בעתיד להיות תלמיד ישיבה ולא לעבוד

כשהצגתי לו שזה הפריע לי הוא אמר שכמובן שהוא יעבוד בזמנים קשים, והוא לא מתכוון לחיות בדוחק רק בשביל ללמוד תורה, אבל שבסופו של דבר זו השאיפה שלו

בהתחלה קיבלתי אתזה, כי אני בעצמי בתהליך התחזקות ואמרתי לעצמי שאולי זה מה שהקב״ה רוצה ממני

אבל לאט לאט זה יותר הפריע לי וקלטתי שהבית שאני רואה בעתיד שלי זה עם שני אנשים עובדים.

זה לא שיש לי בעיה שילמד תורה, בדיוק ההפך, זה מבורך בעניי.

אבל המחשבה שאין לו בכלל כוונה לפתח איזשהי קריירה לצד הלימוד הציקה לי בבטן

בסופו של דבר הגעתי להחלטה לחתוך מהקשר, כי הנחתי שאם כלכך לא נוח לי בבטן, זה אומר שהקב״ה שלח אלי את ההרגשה הזו שזה לא בשבילי, ושלבחור שמולי מגיע מישהי יותר ברמתו, צדיקה יותר, ושלא תרגיש לא בנוח עם הרמה הדתית שלו.

אבל מאז אני מתלבטת, יש מצב שפספסתי את הזיווג שלי?

שהקב״ה שלח אותו אלי כניסיון? לעזור לי להתחזק יותר?

שאולי זה כן היה מסתדר והוא היה עובד בסוף לצד הלימוד תורה וזה לא היה כזה דרמטי ומפריע לי כמו שחשבתי?

שאולי סתם הייתי דרמטית ופעלתי מהר מידי?

לשורה התחתונה

איך יודעים שעמדתי בניסיון?

שבחרתי בבחירה שהקב״ה רצה שאני אבחר? שהקשבתי לעצמי ותחושות הנכונות?

או שמא אולי נכשלתי ופספסתי משהו שיועד אלי?

תודה מראש על זמנך,

ואשמח שהשאלה לא תעלה באתר כדי לא לבייש אותו שאולי הוא יזהה את עצמו בשאלה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שנושא כזה הוא מרכזי בחיי הנישואין, ועל כן אין אפשרות לומר שנראה איך נסתדר אלא צריך לדון על כך בכובד ראש. אבל באופן כללי הייתי מציע לכם מכיוון שהבחור חוזר בתשובה ואת מתחזקת, כדאי שיהיה לכם רב או משפחה מלווה שתעזור לכם להתגר על קשיים התנהגותיים כאלו, כגון בקורים אצל ההורים, חברים ידידים וכדו' שאלו בעיות שעוד יצוצו בעתיד, על כן כדאי שיהיה לכם רב או משפחה שתהיו איתה בקשר בנושאים אלו, וביחד תוכלו ללבן את הדברים ולהחליט כיצד לנהוג.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ