חבר לא יהודי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/01/24 23:43 כב בטבת התשפד

שאלה

שלום רב , אתם בטח תחשבו שבגלל הגיל שלי אז אני צוחקת אבל ממש לא אני באמת שואלת את זה.

אז אני מחבבת מישהו ואני גיליתי שהוא לא יהודי ואני לא יודעת מה לעשות

זה נחשב חטא שבכלל אני אוהבת ילד לא יהודי? אסור לי להיות חברה שלו בגלל זה?

ואני מצטערת שוב אם אתם חושבים שאני צוחקת אני באמת שואלת את זה

נ.ב אני בכיתה ז'

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין איסור לאהוב גוי טוב שהוא מחסידי אומות העולם, אבל זו אהבת המעשים של הגוי, אבל אהבה של גוף הגוי וחפוש הקשר אליו הוא איסור, עד כדי כך שאסרו חכמים לשתות יין עם הגוי שלא יווצר חלילה קשר נפשי- גופני עם הגוי וכן אסרו פת של גוי שלא יווצר קשר. ישראל ואומות העולם ההבדל בינהם הוא תהומי, ואין שייכות אחד לשני. על כן אפשר להעריך ולספר על מעשים טובים של גויים, אבל אסור לחפש קשר גופני רוחני לגוי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ