כדורים למניעת חטאים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/12/23 22:35 טז בטבת התשפד

שאלה

האם מותר לבדוק על גברים שלא נשואים ..האם אפשר שיהיה כדור מדכא חשק מיני שכך לא יחטאו בברית.

תשובה

שלום

אני לא בטוח שהבנתי בדיוק את שאלתך - את רוצה לערוך ניסוי שכזה?

בגדול, בתור מחקר אפשר לעשות דבר שכזה, כמובן, בהנחה שזה לא גורם נזק.

אבל מבחינת המגמה של השאלה - הכיוון של התורה הוא לא לדכא את כוחות החיים כדי שלא יהיו נסיונות, אלא להתמודד עם היצרים והאתגרים, להתאמץ לא ליפול, ואם נופלים, לדעת לקום ולשוב אל ה'.

לכן הנזירות איננה רצויה לכתחילה בדרך כלל.

כך כותב מרן הרב קוק זצ"ל באורות התשובה (פרק ה'): "ביטול עצם טבעיותם של החיים, כדי שיהיה האדם בלתי-חוטא, זהו עצמו החטא היותר גדול, 'וכפר עליו מאשר חטא על הנפש' ".

כמובן שיש מצבים קיצוניים יוצאי דופן שביחס אליהם אולי ישנם פתרונות יוצאי דופן, אבל זה כמובן בהדרכה פרטנית מפי תלמיד חכם מובהק שמכיר את השואל.

מקווה שעניתי לשאלתך