שמיעת שרים , זמר, התוכן שבהם ובאיזה פורום אפשר לשמוע.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/12/23 16:27 טז בטבת התשפד

שאלה

אצלנו בכיתה יש מחלוקת לגבי שירים ששמים בכיתה.

רוב בנות הכיתה שומעות שירים של זמרים חילונים , שירים שרוב התוכן שלהם הוא אהבה.

אבל יש בכיתה קבוצה קטנה ממש של בנות ששומעות רק שירים של זמרים דתיים.

והיה לנו ויכוח מה לשמוע בפורום הכיתתי.

הבנות ששומעות שירים חילוניים לרוב הציעו פשרה שנשמע בכיתה רק שירים דתיים וגם שירים של זמרים חילוניים אך שמבחינת התוכן הם בסדר.

הבנות שמקפידות בשמיעת שירים דתיים לא מסכימות לזה מכיוון שהן טוענות שזה יפגע להן בנפש לשמוע זמרים חילוניים גם אם התוכן בסדר או אפילו תוכן דתי לגמרי.

מה אמורים לעשות במצב הזה והאם זה נקרא להכשיל אותן אם נשמיע שירים של זמרים חילוניים אך עם תוכן טוב?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כבר אמר הרמב"ם על אריסטו, שמע את האמת ממי שאמרה, וז"ל בהקדמתו לשמונה פרקים:

"ובמה שיבוא מן הפירוש, אינם עניינים שחידשתים אני מעצמי, ולא פירושים שבדיתים, אלא הם עניינים מלוקטים מדברי החכמים, במדרשות ובתלמוד וזולתו מחיבוריהם, ומדברי הפילוסופים גם כן, הקדומים והחדשים, ומחיבורי הרבה בני אדם.

ושמע האמת ממי שאמרה. ואפשר שאביא לפעמים מימרה שלימה שהיא לשון ספר מפורסם, ואין בכל זה רע, ואיני מתפאר במה שאמרו מי שקדם, לפי שאני כבר הודיתי בזה".

אנו רואים שלא משנה מי האומר אלא מה אומר. אבל אם דבר זה יביא לידי הזדהות עם הזמר ודרכי חייו, יש להמנע לשמוע שזה תקלה גדולה, שיש בני נוער שנמשכים אחר הזמר, אבל אם אין משיכה רוחנית אחריו, אפשר לשמוע.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכו התורה והארץ