הפרשת תו״מ תבלינים שגדלו באדנית במרפסת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/12/23 16:31 טז בטבת התשפד

שאלה

שלום רב.

אנחנו מגדלים תבלינים באדנית במרפסת (אדנית פלסטיק עם תחתית) ורוצים כל פעם לקטוף כמה עלים כדי להכניס אותם לסלט.

כיצד צריך להפריש תו״מ? האם כל פעם להפריש מעט מהנקטף? או שאפשר להפריש גם על מה שבעדנית בהנחה שהכל עומד לאכילה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם התבלינים נאכלים (נענע וכוד') יש להפריש כל פעם שקוטפים, אם יש קושי להפריש אפשר לעשות הפרשה מראש לשבוע, אבל יש לכך תנאים רבים, וכדאי לעניין ב https://www.toraland.org.il/16843 שם פרטתי את הנושא.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ