חתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/12/23 09:18 יז בטבת התשפד

שאלה

האם לאישה דתיה מותר לה להתחתן אם חלוני ?

האם יש כפיה דתית בדור ? לא משנה מי איזה צד יכול חלוני או מצד הדתי? ואם יש כפיה דתית איך זה מתבצע ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מותר להתחתן, אבל הם צריכים להיות אנשים גדולים שיודעים את תורת הויתור איש לאשה, מכיוון שהדברים מאד מסובכים יש צורך בברור קודם כיצד יתנהל הבית, מה שומרים בבית מה במרחב הפרטי ומה במרחב המשפחתי. הדבר מותר אבל צריך לכך אנשים בוגרים וחכמים, וכמו כן עם הכנה נכונה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ