שלוש עשרה מידות בתחנון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/12/23 08:34 יד בטבת התשפד

שאלה

שלום רב

כידוע יש לומר את שלוש עשרה המידות בציבור. לא תמיד אני מספיק להגיע בזמן עם החזן ומאחר במספר שניות. האם ניתן לומר את המידות באיחור קל מהחזן והציבור והאם זה נחשב שאמרתי ביחד עם הציבור.

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שזה נאמר בהקשר של האמירה בציבור - הדבר מהווה ציבור, ומותר לומר.

הלכה דומה נמצאת בקביעה כי תפילת עמידה בציבור משמעותה תחילת תפילת לחש ביחד עם הציבור כולו, אולם גם שם - כאשר מתחילים מעט לאחר מכן אבל בהקשר של האמירה הציבורית, הדבר נחשב כתפילה במניין.

כל טוב