הבעת רגשות וגמגום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/23 19:50 ט בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב ממש קשה לי להביע רגשות, ואנשים חושבים שאני בנאדם קר ולא מתחשב באף אחד ומתעלם, ובאמת אכפת לי מאנשים כל כך ואני לא מצליח להראות להם את זה, וגם הגמגום שיש לי משפיע לי על הדיבור, אני רוב הזמן שקט וקריר, ולא מצליח לשנות את זה, אני מתוסכל כל כך

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי התיאור שלך, מה שחושבים עליך הוא ההפך ממה שאתה באמת: אתה רגיש ואכפתי מאוד. מה שמונע ממך לגלות את הפנימיות שלך זה הגמגום.

בגלל שהגמגום מפריע לך, אתה מתנהג כאדם שקט וקריר - ככה לא שומעים אותך ולא מרגישים את הגמגום שלך. בגלל השקט והקרירות שאתה כופה על עצמך - הסביבה מתרשמת ממך כאילו אתה חסר רגשות ולא מתחשב.

כדי לשנות זאת אתה חייב להתמודד עם הגמגום.

פתוחות בפניך שתי אפשרויות:

א. לעבוד עם קלינאי תקשורת על הדיבור שלך (כמו כאן בקישורhttps://www.clalit.co.il/he/info/ServiceBag/Pages/Service.aspx?pk=075068)

ב. למצוא בעצמך כוחות ובטחון שיאפשרו לך להתבטא חופשי למרות הגמגום (כאן יש מקום לקבל טיפול רגשי שיחזק בך את הביטחון העצמי).

כאשר תצליח להתגבר על הקושי של הגמגום ותוכל להתבטא בחופשיות, אתה תבטא את הרגישות הרבה והאכפתיות שיש בך, וכולם יכירו אותך כמו שאתה באמת כאדם רגיש ואכפתי.