זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/12/23 13:11 ח בטבת התשפד

שאלה

שלום רב . אשתי אשה טובה עובדת. דואגת. יש בנינו חברות טובה. אך ישנם שני סברים שמאוד מציקים לי האחד הוא שהיא מגיעה מבית ממש הרוס ולכן אין לי שום קשר איתם.

ובכל פעם שאני רואה זוגות אחרים ואת הקשר ביניהם נצבט לי הלב מאוד.

* בעיה שניה הוא הצחוק של אשתי . יש לה צחוק מאוד צורמני ומוזר שכל פעם אני מרגיש קצת מבואס כשהיא מתפקנת מצחוק וזה גורם לי רתיעה. האמת שלפני הנישואים לא נתתי כל כך דעתי על זה . הכרתנו זמן קצר והתחתנו

בכל פעם שאנחנו נמצאים עם חברים והיא מתפקעת מצחוק אני ממש מתבייש ונבוך.

אני אף פעם לא הערתי לה כדי לא לפגוע בה וגם כי זה לא משהוא שניתן לשינוי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם יש לך רק שתי בעיות אתה יכול להיות רגוע שאינה הכל יסתדר.

ב. לעולם אל תסתכל על משפחות אחרות שאין אתה יודע מה עובר על כל אחד.

ג. נושא הצחוק צריך להתייחס לזה כאל מחלה קלה שהיא ב"ה לא מסוכנת אלא 'טיק' קטן.

יש להאריך בנושא אבל תשתדל לחזק מאד את הזוגיות בשמחה רבה.

בברכה נאמנה

יהודה הלוי עמיחי