עלול לאכיל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/12/23 13:48 ח בטבת התשפד

שאלה

הי כבוד הרב

היום אכלתי בצהריים חזה עוף ואחרי שעתיים אכלתי רגליס שזה כמו ממתק כזה. הרגליס כשר למהדרין תוך כדי שהממתק היה לי בפה עלתה לי מחשבה שאולי זה חלבי כי זה מחול. ואז ראיתי שזה עלול לאכיל שאריות חלב אז ישר ירקתי את זה ושטפתי את הפה. זה אומר שאכלתי לא כשר ??

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זה לא אומר שאכלת ממש לא כשר. אם זה היה חלבי, היה רשום בפרוש 'חלבי'. כאשר מציינים שעלול להכיל "שאריות" של חלב, השאריות הם כמות מעטה ולא בטעם, יש לכך מן הסתם דין בטל בשישים. .

מכל מקום טוב עשית שלא המשכת לאכול. הלקח מהאירוע שתמיד תבדוק מה אתה אוכל לפני שאתה אוכל, לא אחרי שהתחלת לאכול...