הנחת תפילין לנשים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/12/23 17:45 ז בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, למיטב הבנתי נשים אינן מניחות תפילין מםני שהן פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמן, אך האם יש איסור מוחלט שנשים יניחו תפילין?

אם יש אישה שבכל זאת רוצה להניח תפילין, למרות שהיא פטורה מהמצווה, היא יכולה להניח ללא בעיה? או שחל איסור הלכתי על כך?

תודה מראש

תשובה

שלום

אכן נשים פטורות מתפילין בגלל שהיא ממצוות עשה שהזמן גרמן.

אכן במצוות שנשים לא חייבות בהן הן יכולות בדרך כלל לקיימן, ולפי חלק מהדעות אף לברך על כך.

אבל לגבי תפילין כתב הרמ"א (סי' ל"ח) שמוחין בנשים שמניחות תפילין.

בפועל, צא וראה שלא מצינו בדורנו ובדורות הקודמים נשים צדיקות ויראות שמים מניחות תפילין, וממילא מי שעושה כן, מלבד שעוברת על ההלכה כפי שכתב הרמ"א, יש בכך יוהרא שהיא עושה מה שאף אחת אחרת לא עושה.

וראוי שכל אחד וכל אחת יקפיד קודם כל בדברים שהוא מחויב בהם, או בדברים שמקובל לעשותם גם אם אינו מחויב בהן (ואז ראוי לעשותן בצנעא), ולא יתנהג בצורה משונה, ובטח לא כשזה מעשה שנפסק לא לעשותו.

כל טוב