האם אני אוכל להתחתן ברבנות עם בן זוגי?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/12/23 13:02 ח בטבת התשפד

שאלה

שלום, בן הזוג שלי הוא עולה חדש מארצות הברית. אבא שלו יהודי, ואמא שלו גויה. כשהוא היה ילד הוא עבר גיור בבית כנסת קונסרבטיבי, אבל הרב שגייר אותו היה אורתודוקסי שמשום מה בחר לעבוד בבית כנסת קונסרבטיבי. תעודת הגיור שלו באה מבית כנסת קונסרבטיבי. הוא גדל כיהודי, עבר ברית מילה כשהיה תינוק, הלך לבית כנסת כל שבוע והכל. הוא עלה לארץ לפי הוראת בג"ץ לתת לאנשים שעברו גיור לווא דווקא אורתודוקסי לעשות עליה, כלומר שהמדינה רואה אותו כיהודי, וגם הוא רואה את עצמו כיהודי. השאלה שלי היא אם הרבנות תתן לו להתחתן איתי? אני יהודיה, והמשפחה שלי יהודיה לאורך הדורות. תודה

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היהודית מדורות היא שהאם היא הקובעת את הדת. מכיוון שכך הוא לא מוכר כיהודי בהלכה .לכן כנראה שלא תוכלו להנשא כדת משה וישראל. אלא אם כן הבחור יעשה גיור כהלכה.

מצטער שהנושא לא טופל קודם.

.יהודה הלוי עמיחי