זיכוי הרבים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/12/23 13:31 ח בטבת התשפד

שאלה

היי כבוד הרב , רציתי לשאול . האם הפצת סרטוני שיעורי תורה ברשתות החברתיות - טיקטוק ואינסטרגם ופלטפורמות נוספות - נחשב לזיכוי הרבים ?

הסרטונים מגיעים לכמה אלפי צפיות ואפילו סרטונים בודדים לכמה מאות אלפים ..

אשמח אם תסביר מהי מעלת זיכוי הרבים .

ושאלה נוספת אם האדם מזכה את הרבים ונכשל ולא מצליח בדבר מסויים כמו לפעמים מידת הכעס / לשון הרע / פגם הברית וכו

האם כדאי לו להמשיך לזכות את הרבים למרות שלפעמים הוא נכשל ולא מצליח בדרך .

ויכול להיות שאותו אדם שצפה בסרטון מסויים למשל מעלת הציצית ויתחזק ויגיע למקום שהוא יותר גדול ממזכה הרבים עצמו .

כלומר התלמיד מצליח יותר מהמורה .

מה אתה חושב על זה ?!

ואך אתה היית רואה את זה ?

תודה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זיכוי הרבים תמיד חשוב ומעלתו גדולה ביותר. בכל מה ובכל מקום שאפשר.

הקב"ה אינו מעכב כל מעשה טוב. ויש שכר על כל מעשה טוב. בודאי להשתדל לפחות במעשים לא טובים ומאידך בכל מה שאפשר ולהרבות בטוב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי