טהרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/12/23 15:32 ו בטבת התשפד

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב, אני שואלת בשביל חברה טובה שלי רווקה, יש לה חבר והיא שומרת נגיעה כבר תקופה וגם החבר שלה ונורא קשה להם לאחרונה האם היא יכולה ללכת לטבול במקווה בשביל חיבוק ונשיקה כמובן (לא מעבר לזה.)

אם כן האם יש נוסח של ברכה להביא לה לקרוא?

ואשמח אם אפשר לבדוק בשבילי על בחור לפי השם שלנו אם מתאים לי לחתונה שמי - מ. והבחור - י.

תודה, תזכו למצוות.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. אסור לחבק ולנשק נידה. לפי הרמב"ם זה איסור דאורייתא שחייבים על מלקות: "כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחבק ונשק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה".

2. חבר וחברה שפורצים איסור נגיעה ומרשים לעצמם חיבוק ונישוק, לא יצליחו לעצור שם - הם יגיעו עד הסוף.

3. אם האישה תטבול במקווה, הם בוודאי לא יעצרו רק בחיבוק ונישוק.

4. משום כך כבר אסרו חכמים על כל רווקה לטבול במקווה.

בעניין התאמת שמות לזיווג - אני לא מכיר דיון כזה בספרי ההלכה. אני לא מתמצא בזה.