הנחה באופן קבוע של תפילין מבית הכנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/12/23 14:49 ו בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב,

אני נוהג להתפלל שחרית בבית הכנסת במקום העבודה. בדרך כלל אני נמצא במתקן שונה כל כמה ימים ומשתמש בטלית ותפילין שנמצאים בבית הכנסת (חלקן נתרמו לעילוי נשמות), בעיקר משיקולי נוחות, אבל גם מהרצון לשמור על התפילין ולא לטלטל שלא לצורך.

יש לי אפשרות להביא את הטלית והתפילין מהבית.

האם אני נוהג נכון, והאם יש מעלה בשימוש באחד מן הזוגות (שלי, של בית הכנסת)?

תודה רבה, שבוע טוב ומבורך ובשורות טובות בע"ה

תשובה

שלום וברכה

אין איסור להניח תפילין של בית הכנסת. אמנם, אפשר לטעון שזה כמו הנהנה מצדקה ואינו זקוק לה, שהרמב"ם פסק שזה חמור מאוד, אולם ההבדל הוא שהנחת התפילין שלך אינה פוגעת באחרים, בעוד שלקיחת צדקה על ידי מי שאינו זקוק לה ממעטת את הכסף שיש לצדקה.

אולם, כדאי מאוד שלך עצמך יהיה זוג כשר, שאתה סומך ויודע את כשרותו, ואותו תניח בכל יום, שהלוא אינך יודע את מצב הכשרות של תפילין בבית הכנסת.

ורק כאשר אין ברירה - אז לעשות זאת.

כל טוב