גילוי עריות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/12/23 10:10 ה בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני ישן באותו חדר אם אחותי כמובן זה מיטות נפרדות ויש שולחן באמצע אבל הארון שלה מול המיטה שלי והיום בבוקר שמתי לב שאחת מהכריות שלי נפלה על הרצפה ונגעה באיזה בגד רציתי לבדוק מה זה וראיתי שזה בגד שהוא תחתונים סליחה על איך שתיארתי את זה ומה שעשיתי היה להרים את הבגד את זה ולשים בכביסה אני לא יודע אם זה היה נקי או מלוכלך ואז שטפתי ידיים והחלפתי ציפה לכרית רציתי לדעת אם יש פה גילוי עריות או שעשיתי נכון תודה ושבת שלום

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גילוי עריות זה מעשה שנעשה בקרבה גופנית, גוף עם גוף, בינו לבינה. כל עוד מדובר בבגדים או חפצים אין בכך כלום. גם אם אלו בגדים פנימיים. אם אתה נוגע בבגד של אחותך או בחפצים אחרים אין בכך שום דבר. אתה לא צריך לדאוג.

כדי למנוע אי נעימויות שאתה מרגיש, יש מקום לבקש מההורים שתשנו בחדרים נפרדים אם זה אפשרי.