נישואין פתוחים - מותר?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/12/23 00:23 ג בטבת התשפד

שאלה

חג חנוכה שמח!

אם בני זוג קובעים לנישואים פתוחים (שלכל אחד מותר לצאת עם עוד משהו במקביל לנישואים)

יש איזה אישור הלכתי לזה?

כי בני הזוג מרשים ומודעים אחד לשני

והאם זה לא נחשב כעברה?

תשובה

שלום

זה נחשב עבירה חמורה.

כאשר איש או אישה נשואים בוגדים זה בזו, זו אומנם גם בעיה חמורה של בגידה ומעילה באמון, אבל ממש לא רק זה.

האישה היא אשת איש, וקשר מיני שלה עם גבר אחר הוא מהעבירות החמורות שבתורה.

גם קשר של האיש עם אישה אחרת הוא חמור, ובמיוחד אם היא אשת איש או אשה שאינה מקפידה על דיני טהרת המשפחה.

נישואין כאלה לא יכולים להיות קשר זוגי אמיתי של ברית בין איש ואישה. ולא יכול להיות בהם האושר של זוגיות אמיתית.

שומר נפשו ירחק מדבר שכזה כמו מאש.

כל טוב