אירוסין וחתונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/12/23 12:30 א בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובן הזוג שלי קרוב לשנה ביחד ואנחנו מדברים הרבה על חתונה אך הגיל לא כל כך מאפשר להתחתן בקרוב.

אני בכיתה יא והוא יב

אנחנו שומרים את עצמנו לחתונה ובגלל זה רוצים להתחתן כמה שיותר מהר ממש בשנייה שיתאפשר לנו

אנחנו מתכננים שבעזרת ה׳ ישר בסיום הלימודים שלי אנחנו נתחתן,

השאלה שלי היא האם מותר ורצוי שנתארס הרבה זמן לפני החתונה אפילו שנה

כדי שכביכול אנחנו נהיה שמורים אחד לשנייה

או שעדיף פשוט להתארס סמוך לחתונה?

תשובה

שלום

אני חושב שלכאורה יותר נכון לדחות את האירוסין, כי מבחינה הלכתית אין לאירוסין של היום משמעות, אבל מה שהם יוצרים בנפש זו קרבה שהיא כאילו של זוג נשוי, אבל במצב שמבחינה הלכתית אתם עדיין זרים ואסורים זה לזו, ואז הניסיון שלא ליפול בשום דבר הוא יותר קשה.

אני חושב שכדאי לשקול להתייעץ עם ההורים על השאלה הזאת.

בכל אופן, חשוב לדעת שקשר עם כזאת קרבה וכל כך הרבה זמן הוא לא פשוט מבחינה הלכתית והוא גם מזמין התמודדויות לא פשוטות. מציע לשקול אפשרות של מעבר לסוג של הקפאה על אש נמוכה (קצת סתירה? לא נורא), עד לקראת הזמן שבו כבר יהיה רלוונטי להתחתן.

בהצלחה רבה

חודש טוב וחנוכה שמח