מחפש כלה דתיה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/12/23 07:20 כז בכסלו התשפד

שאלה

ב"ה

בן-30 דתי-תורני נאה גבוה רזה השכלה גבוהה, עובד, מידות טובות, מעוניין להתחתן.

איך זה שלא מוצא בחורה דתיה מבית דתי מבנה גוף רזה, נאה, שלא התחסנה, שמעוניינת להתחתן?

תודה.

תשובה

שלום

כידוע, הקב"ה לא עובד אצלנו, ולא מחויב לספק את כל מה שנראה לנו שאנחנו צריכים. אנחנו אחראים על ההשתדלות, והקב"ה נותן מה שנכון בעיניו.

ואם אדם חש שלא מתממש מה שהוא רוצה לעשות במסגרת חייו ועבודת ד' שלו, אז אני חושב שהכיוון הוא ארבעת הדברים הבאים:

א. תשובה - לתקן בעצמי מה שאפשר. להשתדל לחיות בהתקדמות כל הזמן, במידות, ביראת שמים ובתורה.

ב. תפילה - לשפוך שיח לפני ד'. כמובן, על גבי התפילה העיקרית הקבועה שעוסקת בעם ישראל.

ג. צדקה - להפוך את עצמו להיות צינור של חסד כלפי אחרים. בין אם בממון ובין אם במעשים.

ד. השתדלות מעשית - לבחון היטב מה אפשר לשנות מבחינה מעשית בחיפוש. למשל במקרה שלך אני מציע שלושה דברים:

1. לבחון היטב עם עצמך האם ההגדרות שאתה מגדיר לגבי מי שאתה מחפש לא מגבילות אותך? האם באמת חייב להיות לה מבנה גוף מסוים? האם זה מה שיגרום לך אושר או האישיות, המידות והערכים המשותפים? האם נושא החיסון הוא כל כך קריטי (בלי להיכנס לדעתי על זה) עד כדי כך שאתה פוסל כל כך הרבה בנות בגלל זה?

2. לדעת לפנות לבקש עזרה לפי הצורך, מאיש מקצוע בתחום הטיפול הרגשי, כדי שיסייע לבחון האם יש צורך באיזושהי עבודה פנימית.

3. לבקש סיוע מאנשי מקצוע כמו שדכנים וארגונים שמתעסקים בזה (אבל בכיוון הזה, מה שכתבתי בסעיף 1 חשוב לעבוד עליו לפני כן).

מקווה שהדברים יסייעו לך ובע"ה תמצא במהרה את מה שהקב"ה מייעד לך

כל טוב ובהצלחה וחנוכה שמח