אבלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/12/23 21:21 כו בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אימי נפטרה לפני כחודשיים

הייתי מטפל ודואג לה עשיתי הכל למענה היא היתה כל חיי היא היתה רגילה אלי ואני אליה, היא נפטרה בגיל 93 צדיקה, אנחנו משפחה דתית , לקחתי מאוד קשה את זה כי היא היתה כל חיי טיילתי איתה כל שבוע בנופים מול הים וכו׳ פתאום הכל ריקני, אני שואל שאלה היא באה אלי כמה פעמים בחלום, והיתה מוארת ושמחה ומסתכלת עלי, אך אני שואל האם החלומות האלו אמיתיים האם הנשמה שלה רואה אותי ואיתי כי לפעמים יש לי הרגשה שהיא איתי עדיין? ( אני כמובן מתפלל 3 פעמים ביום במניין אומר קדיש תמיד)

אשמח לתשובתך

תשובה

שלום וברכה

ראשית, המקום ישלח לך נחמה מן השמיים, ותראה טוב בחייך.

אנחנו לא ממש יודעים מה קורה בשמיים. הגמרא במסכת ברכות מלמדת אותנו כי יש דברים שהמתים יודעים, אבל לא את הכל אנחנו מבינים.

אולם, ישנה חשיבות גדולה לכך שאתה עצמך מרגיש קשור אליה, אומר קדיש לזכרה ומנסה להצמיח את הדברים שהיא נטעה בך. כך ראוי לנהוג.

כל טוב, והמקום ימלא חסרונכם.