שבועת שווא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/12/23 20:34 כו בכסלו התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב

אם העמידו אותי במצב של לחץ ואמרו לי "תשבעי ביקר לך " מתוך לחץ אמרתי "ביקר לי ש.." אבל לא אמרתי אני נשבעת וכו' והמשהו הזה לא היה נכון חלקית ( היה נכון אבל לא מדויק עד הסוף) האם זה נחשב שנשבעתי ? ואם כן מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לעשות התרת נדרים. ויש כאן הרבה סיבות להקל שמא זה נדרי אונס שאינם נדרים וכן הלשון של הנדר אינה לשון שחלה על דבר מסויים, ועוד שאינני יודע מה היה הנדר כלל, שמא הוא פסול מעצמו אבל רק רב ששומע את הנדר יכול לענות על כך.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ