האם התפילה עוזרת לנו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/12/23 14:12 כא בכסלו התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב

אנחנו הדתיים מתפללים 3 תפילות ומבקשים גם בקשות פרטיות וזה לכאורה אמור להשפיע באופן אישי על מצבנו, אבל אני כמעט לא רואה הבדל בינינו לחילונים שבכלל לא מתפללים,

יש סיפורים על גדולי עולם שבוודאי התפללו כמו שצריך וה' לכאורה לא נענה לתפילתם,

האם התפילה שלנו עוזרת לנו גם באופן אישי? תודה

תשובה

שלום

בוודאי שהתפילה מאוד עוזרת לנו ברמה האישית, אבל לא במובן שהתכוונת אליו.

כלומר, אם מה שנמצא במוקד זה הצורך שלי, והפילה היא בסך הכל אמצעי שהצורך יתממש, אז הכל נבחן לפי המימוש של הצורך.

אבל אם משנים את המבט והעיקר זה התפילה והקשר עם הקב"ה, אז מה שנמצא במוקד זה התפילה עצמה, והצורך הוא רק אמצעי בשביל שתופיע התפילה.

וממילא התפילה מאוד משפיעה על כל מי שמתפלל, ובמיוחד על מי שמכוון בתפילתו, כי בכל תפילה כזאת הוא מתעלה יותר והוא מחובר יותר לקב"ה.

זה על קצה המזלג.

אני מאוד מאוד ממליץ ללמוד ולהעמיק בנושא התפילה, למשל בספרים כמו 'תפילת ישרים' של הרב אלי אדלר, ובהמשך בספר 'הגיון ליבי לפניך' של הרב צבי ישראל טאו שליט"א, ובהקדמת הראי"ה קוק זצ"ל לסידור עולת ראיה.

כל טוב ובהצלחה