עבודה למען העולם אצל החסיד לעומת תועלת אישית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/11/23 18:12 יז בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

האם מצופה מהחסיד להקדיש את חייו ולעבודת השם ולא לעבוד במקצוע שאוהבים כדי לעשות כמה שיותר כסף כמו להיות עורך דין?

למשל להקים אתר אינטרנט בינלאומי שיפיץ את האמונה המונותאיסטית ואת 7 מצוות נוח בקרב אומות העולם? האם זה נקרא עבודת השם?

בברכה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

למדתי אצל הרב קוק שכל אדם צריך למצוא את הדרך שמתאימה לו בעבודת ד'. כל אחד לפי כשרונו ונטייתו יעשה מלאכתו לשם שמים.

אחד ינגן ויוסיף שמחה לעולם. אחד יעמול במלאכתו כבנאי או חקלאי יביא פריחה לארצנו. אחד כעורך דין ירדוף צדק, אחר כרואה חשבון יסייע לעמותות חסד. וודאי מי שכוחו בתורה יתפתח בתורה להיות רב, מורה או דיין.

מכל מקום - עבודת ד' וודאי לא תואמת דאגה לעצמך: לא לעשות כסף, לא קריירה, לא כבוד וכד'