האקסית מלפני שנים תקועה לי בראש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/23 18:45 יז בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב בהיותי בגיל 25 היית לי בת זוג במשך 4 שנים בעוונותי הרבים .

בת הזוג היית אובססיבית כלפי ורצתה אותי ממש ממש. אך בגלל שאני אדם שקשה לו נורא להחליט סובל מאו סי די. לא החלטתי .

החלטנו לעשות פסק זמן של כמה חודשים ובזמן זה היא הכירה משהוא אחר שאת כל אהבת העבירה אליו. לאחר שהיא התארסה איתו היא התקשרה להודיע לי ומרגע זה פשוט התהפכו לי כל החיים ניכסתי לדיכאונות ובמשך 3 שנים הייתי במועקה אין סופית אמרתי לעצמי שאולי כדי לצאת מהמצב הזה אני חייב להתחתן . הכרתי משהיא ולאחר הכרית לא ארוכה התחתנו.

הייתי בטוח שהאקסית תצא לי מהראש יש תקופות שהיא פחות אצלי בראש כבל ישנם תקופות שזה חוזר ובגדול.

תמיד עולים השוואות בין אשתי לאקסית ואני מוצא את עצמי נאכל מבפנים.

אני רק אציין שאשתי אשה טובה עובדת בעלת תואר שני אבל האקסית תקועה למ ממש חזק בראש. פתאום עולים השוואות בין משפחתה ההרוסה של אשתי לבין המשפחה של האקסית שהיית נורמטיבית . השוואות בחיצוניות. פיתאום הרבה דברים מפריעים לי באשתי ואני מתוסכל ומתעצבן מכל פיפס

לאחר 20 שנות נישואים בסבל נורא אני כבר שוקל להתגרש מרוב יאוש ודיכאון. אני ממש חסר אונים מול המצב.

מה עושים עבוד הרב אני מתוסכל ומיואש אני לא יודע אם להתגרש זה הפיתרון אבל אני בטוח שלא נראה לי שזה ישתנה ואני פוחד שעת שארית חיי אמשיך בכזה סבל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה שלך היא חמורה וקשה, אבל בלי ייעוץ מקצועי לא תוכל להשתחרר, ואפילו אם תתגרש זה לא יפתור את הבעיה. על כן אתה צריך לגשת לטיפול וייעוץ זוגי וכך תוכלו אי"ה להמשיך את חייכם בשמחה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ