ביטול תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/23 07:03 יד בכסלו התשפד

שאלה

שמעתי רב שאמר ששיטת האבן האזל בביטול תורה (על הרמב״ם הלכות מלכים) שלפיה מותר להתבטל מהתורה לצורך כל דבר שהוא בעל ערך היא שיטה מחודשת ולא מקובלת

האם זה נכון ?

האם אפשר לסמוך עליו או הוא נחשב כמו מיעוט לגבי רוב הפוסקים ?

האם יש רבנים שסוברים כמותו מי הם ?

תשובה

שלום וברכה

אני לא מבין את השאלה.

בפועל, רוב מוחלט, ממש כמעט כולם, של לומדי התורה, מכל המינים ומכל הסוגים ומכל הזרמים - עושים עוד דברים חוץ מלימוד תורה, בעיקר אם הם צריכים לקיים את עצמם, לחיות חיי משפחה עם בני משפחותיהם, לקנות דברים וכדו'.

לכן - השאלה אינה ברורה, שהלוא איך יכול להיות אחרת ?

כל טוב