לימוד תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/11/23 09:22 יג בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב. שבוע טוב ומבורך. אני יודע שיש מצווה ללמוד תורה ורציתי לשאול איך לומדים תורה? האם לשמוע שיעורי תורה שמעבירים רבנים שונים ביוטיוב כל יום זה נחשב קיום מצוות לימוד תורה? האם 1-2 שעות ביום זה בסדר? תודה

תשובה

שלום וברכה

ענייני תלמוד תורה הם ארוכים ומורכבים. אכתוב בקיצור שלושה דברים חשובים לשאלתך.

א. לימוד תורה יכול להיעשות בכל דרך ובכל מצב. אם מתאים לך לשמוע שיעורים של רבנים ברשת - מצוין. בדרך כלל, כדאי מאוד גם לנסות ללמוד לבד - לא לקבל את הכל מוכן בהרצאה של רב אלא לקרוא לבד את הדברים, לנסות להבין וכדו'. בלימוד מאומץ מגיעים למקומות טובים יותר.

ב. כמות הזמן תלויה בשאלה מה עושים בשאר הזמן. בחורי ישיבה, לדוגמה, לומדים כל היום וגם בלילה. לעומת זאת, אנשים שיש להם מקצוע, או חיילים בצבא, או סטודנטים וכדו' - לומדים בקביעות בכל יום זמן שהם יכולים ללמוד. לכן, אי אפשר למדוד ולומר כמה זמן וכמה שעות, כי לכל אחד האפשרות שלו.

ג. עיקר העיקרים הוא לכרות ברית עם התורה ולהיות עסוק בה, בשבתך בביתך ובלכתך בדרך, בשכבך ובקומך.

כל טוב ויישר כוח