קריאת תהילים בזמן הריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/11/23 18:40 י בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב האמת יש נושא שממש מטריד אותי אשמח לקבל עצה ממך אני בהריון ראשון שבוע 17 הריון יקר לי מאוד ב"ה הכל תקין עד עתה עוד לפני ההריון וגם אחרי שנפקדתי ב"ה הייתי קוראת תהילים ויש ימים נגיד כמו אתמול שלא יוצא לי לקרוא נגיד אתמול קראתי רק חמישה פרקים ובדרך כלל אני קוראת הרבה יותר מזה וזה ממש מרגיש לי רע אני מפחדת ממש שה' לא יחשוב שאני לא מוקירה לו מספיק תודה והערכה על כל החסדים שעשה עמי ושיפסיק עם זה ושהכלישתבש עם ההריון מפחדת ממש מזה שהלא יחשוב שהתרחקתי ממנו ויפסיק לעשות עמי חסדים

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצד אחד חשוב להודות לד' וחשוב לקרוא תהילים. מצד שני צריך להזהר מאמונה ילדותית כאילו ד' נעלב ממך אם את לא עושה משהו והוא יעניש אותך בגלל שהוא עכשיו כועס עליך.

לאמירת תהילים יש כוח הרבה יותר גדול כשהיא לא נעשית מתוך פחד מעונש אלא מתוך רצון להודות לד' על חסדיו עמנו.

לאמירת תהילים שאת מתארת יש השלכה הלכתית משמעותית:

אם המשכת לקרא תהילים במשך שלשה ימים רצופים זה הופך להיות נדר. כלומר אם ביום שני שלישי רביעי קראת לפחות עשרה פרקים את בנדר להמשיך כך לעולם!!!

לכן את צריכה לפנות לרב שיעשה לך התרת נדרים.

אחרי התרת הנדרים, תקפידי בכל פעם שאת מתכוונת לקרוא תהילים לומר תחילה בקול: "בלי נדר".

אני ממליץ לך לומר תהילים בכל יום במידה שאת יכולה לעמוד בה: חמישה פרקים בערך, ובזה להמשיך כל יום, כמובן לציין 'בלי נדר'.

יש שאומרים תהילים לפי ימים בחודש וכך מספיקים בכל חודש ספר שלם.

לתשומת לבך - לא אומרים תהילים בלילה החל משעת השקיעה ועד חצות הלילה.