אבא שלי מקלל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/12/23 00:09 כב בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

מאז אני קטנה אבא שלי נוהג לקלל אנשים שמכעיסים אותו. גם במשפחה, גם אותי.

מאוד קשה לשמוע את הדברים האלה, על בסיס יומי. כמה שאני מבקשת ממנו להפסיק לדבר ככה, כי זה צורם לי לאוזניים ולנפש ומהצד זה נראה ומרגיש שהוא מתכוון לכל קללה מכל הלב, זה לא עוזר והוא כבר אמר כמה פעמים שהוא לא מוכן להשתנות.

יש לי הרבה מרירות שהצטברה כלפיו בשל ההתנהגות הזו.

השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות? האם אפשר לכבד אבא שמדבר ככה לילדים שלו? לסביבה שלו? ואיך לא להיות מרירה מזה? כמה שניסיתי לא לקחת ללב ולהתעלם זה לא מצליח לי. זה לא נתפס לי שאבא מדבר ככה, באכזריות נוראית. אדם שמקלל, זה לא נוגד את התורה?

בבקשה אשמח לשמוע את עצתך

תשובה

שלום וברכה,

התנהגותו של אבא מצערת מאד וגורמת לזלזול באדם. אף על פי כן עליך לזכור כללים ברורים:

1, כיבוד הורים - את חייבת בכבודו על כך שהביא אותך לעולם ובנוסף שגידל אותך בגיל ינקות.

גם אבא שהשאיר את בתו התינוק בפח אשפה - חובה לכבד על כך שהביא אותך לעולם.

לכן ברור שאת חייבת בכבודו.

כבודו זה לא אומר להסכים לא לדעתו ולא למעשיו - את יכולה וצריכה לנתק מגע ולעבור בשקט לחדר אחר כדי לא לשמוע זאת

2. היחסים בעולם הם כאלו שהאב מעיר ומאיר לילדיו והבת אינה מעירה להוריה. אסור לה אפילו לומר שההורה צודק או עשה מעשה טוב אינך מחלקת ציונים להוריך לכן ברור שאסור לך להעיר או לבקר את התנהגותו או מעשיו.

בעזרת השם תבני בית בישראל ובו תהיה אוירה אחרת תקפידי לדבר על כך לפני החתונה

לכן ברור שלא אענה לך האם זה נוגד את התורה או לא. כל זמן שמדובר באביך , אינך רשאית להגיב או לברר האם מעשיו נוגדים את התורה.

בהצלחה, בבנין בית משלך במהרה

דוד לוי