הדבקות בצדיקים לעומת הדבקות בתלמידי חכמים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/23 13:25 ט בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

מה ההבדל ביניהם?

מה זה אומר הדבקות בתלמידי חכמים? האם ללמוד מתורתם כמו ללמוד מתורתם של צדיקים?

האם התועלת מדבקות בצדיק ובתלמיד חכם זה אותו תועלת? קירבה והתרממות לקב״ה?

האם ניתן להדבק בתלמיד חכם גם אחרי שהוא מת?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

דבקות בחכמים פרושו לבוא לשיעורים שלהם, ללמוד מהם תורה, מידות ודרך ארץ - דבקות כזאת בחכם זו מסורת עתיקה מימי חז"ל.

דבקות בצדיק זה מושג שקשור לחסידות. זו התקשרות רוחנית פנימית לנשמת הצדיק. המשמעות היא התבטלות מוחלטת בפני הצדיק. למשל לפני שמתחתנים מבקשים את ברכתו של הצדיק, לפני שלומדים נהיגה מבקשים את ברכתו של הצדיק. אלו נושאים שקיימים אצל מי שדבק בצדיק ולא קיימים אצל מי שדבק בחכם.