זוגיות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/12/23 23:50 כא בכסלו התשפד

שאלה

שלום!

אני בחורה מבית דתי. אני לא יודעת אם להגדיר את עצמי כדתיה אבל אני מאוד מאמינה ומשתדלת לקיים מצוות. אני הולכת עם מכנסיים ולא שומרת נגיעה. התחלתי לצאת עם בחור לפני כמה חודשים והוא גם כזה כמוני מבית דתי..

שנינו מסכימים על העניין שאנחנו לא שוכבים לפני חתונה כי זה איסור מהתורה.. קשה לנו בכל זאת אבל לו יותר קשה ומבחינתו אין איסור מהתורה בלענג אחד את השני ללא החיבור עצמו ושזה פשוט נחשב שאנחנו לא שומרים נגיעה ולא שוכבים כי אין את החיבור עצמו.. השאלה שלי האם זה נכון?

תשובה

שלום לך,

כל נגיעה של חיבה היא איסור תורה חמור. אמנם אין עליה עונש מוות כמו מי שמקיימים קשר מלא, אבל עדין איסור תורה חמור.

בינכם כל נגיעה שהיא היא נגיעה של חיבה.

בנוסף -

1. אם אינך שומרת איסור נגיעה, יקשה עליך להחליט האם להתחתן איתו, אי שמירת האיסור מבלבלת מאד וגורמת לחשוב שנעים ביחד כאשר הנעימות היא מהמגע.

2. מה תעשו אחרי החתונה כאשר במשך כמחצית מהחודש אתם אסורים באיסור נגיעה

עצתי לכם לפרוש מיד ואם אתה רוצים אז להתחתן בהקדם האפשרי

בהצלחה דוד לוי

אין שום קשר להליכה עם מכנסיים וכד' - דברים שבמקרים רבים אינם אסורים