גזל בצבא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/11/23 20:46 ח בכסלו התשפד

שאלה

מה נשמע כבוד הרב יש לי שאלה הקשורה לגזל

אני חייל בצבא ויש לי מעיל שאני חתום עליו , פריטים שחתומים עליהם בצבא צריך להחזיר בסוף השירות , אני רציתי לשמור את המעיל בגלל הערך הסנטימנטלי שלי אליו ובכך רציתי להשיג עוד אחד על מנת ״ להחזיר ״ את הנוסף עכשיו אני אמרתי לחבר שקשור לאפסנאות ש״אין לי ״ מעיל ( מי שמאבד משהו חתום צריך לשלם על כך ) אז שאלתי אם הוא יכול להביא לי את המעיל בלי להעלות משפט ולשלם והוא הביא לי מעיל האם זה נחשב תקין? או שזה גזל מצד אחד לא גנבתי אך מצד שני לא סיפרתי את מלוא האמת.

תשובה

שלום

אסור לומר שאין מעיל כשיש.

ואם על פי חוקי הצבא צריך להחזיר את מה שחתום עליו, אז זה גזל לקחת לעצמך מה שהצבא לא מרשה.

מציע להשיב במהרה.

כל טוב