קידוש ידיים ורגליים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/11/23 23:00 ה בכסלו התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב

ספר החינוך מצוה קו - מצות קידוש ידים ורגלים בשעת עבודה

שמות ל', י"ט

וכן מה שאמרו זכרונם לברכה זבחים דף כ"א ע"ב כמה מים צריך להיות בכיור, אין פחות משיעור מים הראויין לנטילת ארבעה אנשים, שנאמר שמות ל', י"ט ורחצו אהרן ובניו ממנו את ידיהם, והיו אהרן אלעזר ואיתמר ופנחס עמהם. וכל מים כשרין לקידוש, בין מי מעין או מי מקוה, ונפסלין בלינה (כשעובר לילה). וכיצד מצות קידוש, מניח ידו הימנית על רגלו הימנית וידו השמאלית על רגלו השמאלית, ורוחץ עומד ולא יושב, לפי שמכלל העבודה הוא קידוש ידים ורגלים, וכל עבודות המקדש מעומד הן, שנאמר דברים י"ח, ה' לעמוד לשרת, וכל זה למעלת הבית, ויתר פרטיה, מבוארים בפרק שני מזבחים דף י"ט ע"ב ואילך.

אם מניח ידיו על רגליו אז איך המים זורמים עליהם ?

האם אין בעיה של חציצה בין הידיים לרגליים ? או בין הרגליים לרצפת המקדש ?

תודה

תשובה

שלום

עיין בפירוש הרמב"ם למשנה במסכת זבחים פרק ב', משנה א', שביאר את סדר הקידוש.

ונראה משם שהכהן בעצמו פתח מים וכל פעם קידש צד אחד, והידיים לא היו מהודקות לרגליים וגם זזו כנראה, ולכן אין חציצה, וקצת נראה משם שהמים הגיעו גם לכף הרגל.

כל טוב