נדרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/11/23 19:59 ב בכסלו התשפד

שאלה

שלום

לקחתי על עצמי שבמהלך המלחמה אעשה הפרשת חלה מידי שבוע בימי שישי.

האם זה נחשב לנדר?

והאם אני יכולה לעשות ביום אחר בשבוע אם לא מתאפשר לי בשישי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שתי דרכים יוצרות נדר:

1. אם אדם מתחייב בקול רם = אם לקחת על עצמך את הפרשת החלה בדיבור בקול.

2. אם אדם כבר פעל לפי ההתחייבות שלו שלש פעמים = אם כבר הפרשת חלה שלש פעמים ביום שישי זה נדר.

לעומת זאת - אם התחייבת בלב בלבד בלי להוציא בעניין מילים בקול רם, בנוסף אם עדיין לא הפרשת שלש פעמים חלה ביום שישי אז אין כאן נדר.

מכאן ואילך בכל פעם שאת אומרת משהו שיכול להיות התחייבות תצייני תחילה בקול: "בלי נדר".

אם אתה פועלת משהו טוב וחשוב וחושבת לחזור עליו בהמשך - בכל פעם שאת עושה תצייני לפני מעשה בקול: "בלי נדר".