אישה נשואה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/23 17:01 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני בחור מאמין מאוד ולצערי אני נמצא במבחן קשה כנגד כל הגיון השכלי שלי.במקום העבודה שלי יש אישה נשואה שעוד ליפני שהגיע לעבוד שם הכרתי אותה לא באופן אישי, כשהייתי ילד שחברי היו שואלים מי אישה היפה בעולם הייתי משיב שהיא היפה מכולם. הסיכוי הוא אפסי עד כדי בלתי אפשרי שאחת כמו היא תגיע לעבוד במקום הזה, לצערי אני פעמים בשבוע צריך לערוך איתה פגישה של בערך שעה . תחילה הכל עבר חלק עד שהתחלתי לחשוב עלייה לא מחשבות מיניות חלילה , אבל מחשבות שאני רוצה אותה ואיך אני מחכה כבר לפגישות שלנו . לפעמים אני מלמד אותה קצת תורה כי אני בעל תשובה עם מראה חילוני גמור. היא תמיד מתעניינת בתורה הקדושה ואני משיב לה , ולאט לאט המחשבות עלייה התגברו חשוב לציין שעדין לא מצאתי את הזיווג שלי , אבל אני סובל מאוד אני יודע שזה מבחן מבורא עולם כי אין שום סיכוי בעולם שהיא תגיע למקום עבודה כזה אבל קשה לי מאוד ולא יודע מה לעשות אני עצוב נורא וכל היום בוכה על זה שאני לא מצליח להשתחרר ממנה . ברחתי פעם אחת ממקום העבודה ונאמר לי במפורש שאין מה לעשות אני חייב לעבוד מולה, הלב שלי נקרע המבחן הזה קשה לי וכל היום בוכה על זה . אני לא צדיק אז למה מבחן כזה קשה אני לא מצליח לתפוס את זה אפילו בהיגיון שלי . מה כדאי לעשות בשביל לצאת מהעצבות ? אני נקרע מבפנים כל היום בוכה וחושב עלייה. יודע שבורא עולם ישלח לי משהו יותר טוב אבל לא מצליח להתנתק מהמחשבות עלייה אני יודע שאני חוטא וזה מעציב אותי. מה אפשר לעשות ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה שלך קשה מאד, אבל חייב להיות ניתוק מוחלט בינכם, אין דרך להמשיך לחיות כך כשאתם נפגשים לישיבות עבודה פרטיות. על כן עליך לנסות להפסיק את הפגישות הללו, ואם אי אפשר יש לשקול גם חיפוש עבודה קשה, למרות כל הקושי בכך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ