לשקר בשביל שלום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/11/23 17:48 כט בחשון התשפד

שאלה

אני מבין ששקר הוא אסור, אך מותר למען שלום. לכן, א) האם מותר לשקר למען פגיעה בשם הטוב של האויב (כמו נגד חמאס מסיבות תעמולה)? ב) האם מותר לשקר בנוגע לנפגעי ישראל וכדומה, למען קבלת תמיכה למדינת ישראל? בבקשה, ספק מקורות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מה שהתירו זה משום חשש פגיעה באדם מסויים, אבל כל מה שציירת בשאלה זה שקר לתועלת שאת זה לא התירו. אבל יש לדון במקום שהכל שקר האם אפשר להגדיר שקר במקום שידוע שכולם משקרים.

חודש טוב ומבורך

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ