קשר עם בן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/11/23 05:19 כט בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בת 20, חוזרת בתשובה

מאז תחילת המלחמה אני בבית, לא עובדת ובעיקר משחקת בטלפון ומנסה להעביר את הזמן

לקחתי על עצמי לקרוא כמה פרקי תהילים ביום, להתמיד יותר בתפילות ומנסה להתחזק כמה שאני יכולה וככה להמעיט בזמן שאני נמצאת בטלפון

אבל לפני שחזרתי בתשובה הייתי בקשר ידידותי עם כמה בנים, לפני מספר חודשים הבנתי שקשרים עם בנים גורמים לי להתרחק מהשם וליותר התמודדויות מול יצר הרע, אז ניתקתי את הקשר מכולם בצורה יפה וזה מאחוריי

אבל יש בן אחד שהיה לי קשר רגשי מאוד עמוק איתו, ועדיין יש, ומאז שקראו לו למילואים בתחילת המלחמה אני לא מצליחה להפסיק לדבר איתו מרוב דאגה. זה גורם לי להתמודדויות רבות וקשות מול יצר הרע ואני לא מצליחה להתנתק ממנו

האם יש לך עצות? איך אני יכולה להתנתק ממנו? מה אני יכולה לעשות שאני דואגת ורוצה לשלוח לו הודעה? האם כדאי לשלוח לו הודעה כדי לבדוק אם הכל בסדר או שזה מיותר ומזיק?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מותר לבסס קשר עם גבר למטרת נישואים.

אם הקשר עם החייל הוא רציני מצדך ומצדו, אפשר להמשיך ולחזק את הקשר מתוך כוונה להתחתן בהמשך.

אם הקשר לא יוביל לחתונה, וודאי אין טעם להמשיך אותו, הרי הוא בכל מקרה עתיד להסתיים.

השקעה בקשר רגשי שלא מביא לחתונה, מעצימה את המשבר הרגשי שיגיע בסוף.