כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/23 10:17 כו בחשון התשפד

שאלה

כבוד הרב אבא שלי כשהוא רוצה הוא יכול לאהוב אותי בצורה הכי גדולה שיש ואז יום אחר כך הוא מסוגל להתהפך עליי ולקלל ולומר מילות גנאי שאף ילדה לא מוכנה לשמוע מאבא שלה האם עליי לענות לו או לשתוק בכלל מצוות כיבוד אב ואם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אפשר לדבר עמו זה עדיף, בכל מקרה לא לריב אלא כשאין ברירה ראוי להתעלם וכדו'. בכו"א אם אפשר שידבר עמו מישהו שהוא מעריך ויסביר לו את הצורך לדבר בשפה ברורה ובנעימה ולא בצעקות. ידוע שכאשר אדם צועק אף אחד לא שומע.

בהצלחה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ