חלון על צדיק עליון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/11/23 08:52 כו בחשון התשפד

שאלה

חלמתי שהייתי בבית כנסת כלשהו ופגשתי שם רב שיודע דברים על העתיד ובדיוק שהוא בא לומר לי משהו שמענו שיש פיגוע בממילא ומהר רצנו להסתתר, לא ייחסתי לזה כל-כך חשיבות. לפני שבוע הייתי בממילא ופתאום קלטתי את בית הכנסת הזה שנקרא אהבת שלום (בחיים לא ראיתי אותו לפני כן) הרגיש לי קצת מוזר אבל עזבתי את זה. בשבת האחרונה קראתי עלון של שבת וראיתי שם תמונה של אותו רב מהחלום שלי! (בחיים לא ראיתי אותו או שמעתי עליו לפני, קוראים לו הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל).

התחלתי לחפש עליו קצת וראיתי שבצוואה שלו הוא רשם ״שמרו מכל משמר את השלום, העם ושלום המדינה…האמת והשלום אהבו״ מזכיר ממש את שם בית הכנסת מהחלום, הלוויה שלו הייתה ברחוב יפו במרכז העיר ממש ליד בית הכנסת וגם נזכרתי שהרחוב שבו נולדתי נקרא הרב עוזיאל אז ביררתי וזה באמת על שם הרב הזה. הרגיש לי קצת יותר מדי צירופי מקרים, האם יש לזה משמעות כלשהי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בהחלט אפשר שיש לכך משמעות. נשמותיהם של צדיקים משפיעות בעולם הזה,

הרב עוזיאל זצ"ל היה רב חשוב (מתוך ויקיפדיה): ...היה אחד הרבנים הבולטים במחצית הראשונה של המאה ה-20. היה הראשון לציון והרב הראשי הספרדי הראשון שכיהן בתפקיד במדינת ישראל בשנים 1948–1953.

חלום על צדיק זו קריאה להתחזקות אישית וכללית. תחשבי מה את יכולה \ צריכה לעשות כמענה לקריאה של הצדיק.