שאלה לגבי כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/23 23:09 כג בחשון התשפד

שאלה

אם אני שותה אקונומיקה בכוונה או בלי כוונה זה יעשה את אותם נזקים, אין שום הבדל.

השאלה האם זה ככה גם בכשרות.

כי קראתי הרבה סיפורים שאוכל לא כשר מטמטם, הורס את הנפש, לוקח לגוף הרבה זמן להוציא את זה, נכנס טומאה ועוד סיפורים ואמירות מסוגים שונים.

אז השאלה אם ככה זה עובד כמו בדוגמא של האקונומיקה או שזה רק אם אוכלים לא כשר בכוונה? כי גם אדם שרוצה לאכול כשר בלבד תמיד יכול להיות שיעשה טעויות.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מצוות ואיסורים זה לא אקנומיקה. באקנומיקה יש רק דין אחד האם נגע או לא, אבל מצוות ואיסורים הכל תלוי בעושה ובידיעתו. לכן אין דומה עונש העושה במזיד לדין העושה בשוגג, אין דומה אדם שמטמא דבר של אחרים למטמא דבר שלו.

על כן יש ללמוד היטב את הדינים מה אסור מדינא ומה אסור מתוך דמיון דברים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ